Op Weg naar Impact: Zaffier's voortgang in cijfers en actie
Zaffier gaat inwoners met schulden helpen via een saneringskrediet. Dit is een vorm van een schuldregeling. Met het saneringskrediet betaalt een inwoner met schulden alle schuldeisers in één keer. En houdt dan nog maar één schuld over. Dit geeft rust, ruimte en minder stress. En zorgt dat iemand zich weer kan richten op de toekomst. De schuldenaar krijgt een lening bij de kredietbank die in 3 jaar terugbetaald moet worden. Daarna is de schuldenaar schuldenvrij.
Zaffier is vanaf 1 januari de uitvoeringsorganisatie op het gebied van werk, geldzaken en inburgering voor de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard en de BUCH-gemeenten. Alkmaar werkte al met een saneringskrediet, maar Zaffier gaat dit ook inzetten voor Dijk en Waard en de BUCH-gemeenten.
Weer werken aan de toekomst
“Het gebruik maken van een saneringskrediet maakt het voor iedereen makkelijker. De administratieve lasten worden voor iedereen minder. De schuldeiser heeft direct duidelijkheid en kan gelijk de boeken sluiten. Maar de grootste meerwaarde zit bij de inwoners. Zij hebben door deze snelle oplossing meteen rust en minder stress, waardoor zij kunnen werken aan hun toekomst.”, aldus René Oud, wethouder Uitgeest en bestuurder van Zaffier.
Aansluiting kredietbank
Om saneringskredieten door Zaffier breed te kunnen inzetten, sluit Zaffier zich aan bij de Kredietbank Nederland (KBNL). De KBNL verstrekt het saneringskrediet aan de inwoner met schulden. De KBNL borgt de saneringskredieten via het Waarborgfonds. Als een inwoner zijn saneringskrediet niet kan afbetalen, zorgt het Waarborgfonds ervoor dat Zaffier geen risico loopt.
Over Zaffier
Halte Werk, WNK Personeelsdiensten en een deel van de BUCH-werkorganisatie gaan vanaf 1 januari 2023 samen verder. Als één nieuwe uitvoeringsorganisatie in de regio met de naam Zaffier. Om meer inwoners beter te helpen. Zaffier ondersteunt inwoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest bij werk, geldzaken en inburgering. Met een groot netwerk en goed opgeleide specialisten maken we gebruik van kansen en talenten. En gaan we voor ontwikkeling. Binnen en buiten de regio. Inwoners kunnen op ons terugvallen. Zij hebben één aanspreekpunt en kunnen makkelijk bij ons terecht. Fysiek of online.
We kijken samen naar wat er nodig is. Zo houden inwoners zelf grip op de situatie en de ondersteuning die zij krijgen. Wetten, regels en beleid geven grenzen. Maar zijn niet allesbepalend. Het gaat erom dat de inwoner zelf weer verder kan. Ook al is dat met wat ondersteuning. Het is ons doel dat iedereen meedoet. Dat iedereen in de maatschappij een plek krijgt. Met genoeg financiële middelen om van te leven. Een plek waar iemand tot zijn recht komt. Maar tot die tijd, doen we het samen. Want samen kom je verder!