Zaffier trots op eerste geslaagden nieuwe Wet inburgering

Zaffier voert de nieuwe Wet inburgering uit sinds 1 januari 2022. Het doel van deze nieuwe wet? Het zo snel mogelijk mee laten doen van inburgerings-plichtigen in Nederland. En ook dat ze zo snel mogelijk werk vinden.


Nieuw zijn in Nederland kan een hele uitdaging zijn. Denk bijvoorbeeld aan de taal, de Nederlandse cultuur en de Nederlandse manier van wonen en werken. Vandaag feliciteren we de eerste twee geslaagden van de nieuwe Wet inburgering bij Zaffier! Maak kennis met Ninar Dib en Omran Alnabwani.

Ninar

De 27-jarige Ninar Dib heeft een passie voor de zorg en de medische wereld. Voordat ze vluchtte, heeft ze in haar geboorteland Syrië geneeskunde gestudeerd en succesvol afgerond. Deze passie heeft ze ook in Nederland nooit opgegeven.

Ninar is gedreven en bevlogen. Dat werd bij Zaffier al snel gezien. Ze werd aangemeld voor de onderwijsroute, gegeven door de Universiteit van Amsterdam. En dat is haar de afgelopen anderhalf jaar zo goed afgegaan, dat ze lessen Nederlands en Engels op een hoger niveau heeft gevolgd om uiteindelijk ook in Nederland geneeskunde te studeren.

Dromen waarmaken

Tijdens de inburgering heeft Ninar zich flink ingezet om haar dromen waar te maken. Ze schreef meerdere universiteiten (van Groningen tot aan Rotterdam) aan om toegelaten te worden tot de opleiding Geneeskunde. Bij een van deze universiteiten mocht zij een traject in om toegelaten te worden tot de opleiding Geneeskunde. Zo moest ze zorgen voor een diplomawaardering van haar geneeskundediploma uit Syrië. Ook moest er een BIG-registratie komen. Dat is nodig voor personen die werkzaam zijn in een aantal beroepsgroepen in de gezondheidszorg.

Bijbaan als doktersassistente

Ondertussen heeft Ninar alle inburgeringslessen (en extra lessen) gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft alle inburgeringsexamens op B2-niveau afgerond en gehaald! Sinds kort heeft ze een bijbaan als doktersassistente bij een huisarts in Amsterdam Noord. Ninar heeft het traject als zeer prettig ervaren en heeft zelfstandig veel werk verzet. Haar consulent bij Zaffier is ervan overtuigd dat Ninar het absoluut ver gaat schoppen in Nederland als arts!

Omran

Omran Alnabwani is 21 jaar en woont sinds 2020 in Nederland. Hij ging naar de middelbare school in Syrië. In Nederland zat Omran eerst in een internationale schakelklas. Daarna stroomde hij door naar de onderwijsroute (taalschakeltraject) aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gedreven en gemotiveerd

Omran is heel gedreven en sportief. Gemotiveerd als hij is, wist hij de onderwijsroute aan de Hogeschool van Amsterdam goed af te ronden. Omran was zelfs zo enthousiast over de onderwijsroute, dat hij in de eerste instantie zichzelf had aangemeld bij de Hogeschool van Amsterdam voor deze onderwijsroute! Tijdens het eerste contact met zijn consulent bij Zaffier gaf hij al aan na het taalschakeltraject, graag HBO-ICT te willen studeren.
Tijdens zijn inburgering heeft Omran altijd zelf voorzien in zijn levensonderhoud. Hij maakte geen gebruik van de uitkering van Zaffier. Omran werkt namelijk 3 of 4 dagen per week. Op een werkdag staat hij vroeg op om om 6.00 uur in de ochtend aan het werk te gaan. Hij heeft op die manier veel zelf geregeld.

ICT-opleiding

Omran heeft zijn taalschakeltraject in juli 2023 succesvol afgerond. En in september vorig jaar is hij gelijk begonnen met zijn studie HBO-ICT. Omran haalde zijn propedeuse binnen een jaar, met een gemiddelde van een 9! Na deze zomer gaat hij verder met zijn tweede jaar op het HBO. Afgelopen juni heeft hij zijn inburgering helemaal afgerond. Met deze gedrevenheid, motivatie en proactieve houding gaat het Omran zeker lukken om zijn ICT-opleiding met succes af te ronden en straks een mooie baan te vinden in de ICT-branche, denkt zijn consulent.